Reglement

Gault&Millau Young Horeca Talents Project 2024-2025: Reglement

1. Organisatie?

Gault&Millau Young Horeca Talents is een organisatie van Gault&Millau België & Luxemburg voor leerlingen uit het laatste jaar of voorlaatste jaar en hun vakleerkrachten, in het secundair horeca onderwijs in België en Luxemburg.
 
 
2. Voor wie?

Per school kunnen groepjes van twee tot vier leerlingen met steun van een vakleerkracht deelnemen aan twee Challenges (A en B) en als individu aan een derde ‘Speciality’ Challenge (C) hieronder kort omschreven.
 
 
3. Wat?

  • Challenge A: leerlingen formuleren hun mening over hun huidige en toekomstige opleiding en hun ambities.
  • Challenge B: leerlingen ontwikkelen een innovatief horecaconcept dat kan worden toegepast binnen het restaurant van de hotelschool.
  • Challenge A en B worden door elk team SAMEN opgemaakt.
  • Challenge C: leerlingen kunnen zich individueel door essentiële deelgebieden in de horeca aangetrokken voelen waaronder wijn, brood en banketbakkerij, cocktails & mocktails, vis & ander seafood, vlees & deli, plant-based food,… en formuleren als individu hun ideeën, aspiraties en/of toekomstplannen om daarin professioneel actief te worden.  Deze Challenge is facultatief. 

   
 4. Hoe?

Deelnemen kan voor elke challenge door een dossier digitaal van telkens 4 tot 6 pagina’s A4 formaat per challenge aan te leveren dat ook beelden en een moodboard mag omvatten. Presentaties gebeuren in het Nederlands of het Frans.

Deelnemen kan voor elke challenge door een dossier digitaal van telkens 4 tot 6 pagina’s A4 formaat per challenge aan te leveren dat ook beelden en een moodboard mag omvatten. Presentaties gebeuren in het Nederlands of het Frans.


5. Deadlines

Om rechtmatig te kunnen deelnemen, zijn volgende deadlines vastgelegd.  Sneller beslissen is mogelijk en wordt geapprecieerd:

  • 01/10/2024: bevestiging van deelname van uw hotelschool.
  • 30/11/2024: bevestiging van de keuze van de Challenges waaraan leerlingen zullen deelnemen, moest u dit op 01/10/2024 nog niet beslist hebben. Dit biedt meer ruimte voor intern overleg. 
  • 01/03/2025: afsluiten indienen dossiers Challenges A, B en C.

 
 
6. Jurering en bekendmaking?

De beoordeling van de ingezonden dossiers is in handen van een professionele jury die bestaat uit directie en medewerkers van Gault&Millau België & Luxemburg en diverse professionals uit horecasector en onderwijsveld. 

De bekendmaking van de laureaten heeft plaats op 25/03/2025 tijdens Young Horeca Talents Day in Institut Emile Gryzon in Anderlecht. In samenspraak met de projectpartners krijgen de winnaars een passende prijs.

Het project en geselecteerde inzendingen krijgen nadien via de bekende Gault&Millau communicatiekanalen passende exposure.
 
   
7. Nog vragen?

 
 
8. Downloads:

Our partners